A rossz tapasztalatok árnyékában

Nem sokszor költöztem életemben, legalábbis nem olyan kiterjedt háztartással, hogy már kocsim, bútoraim lettek volna. Anno a koli vagy az Erasmusos félév az nem volt ennyire összetett, ott csak megjelentem a holmimmal és amint kipakoltam, szinte már kész is volt a „költözés”. Pár éve azonban munka miatt átmenetileg Debrecenbe tettük a székhelyünket a barátnőmmel, én ott kaptam másfél éves határozott idejű megbízást. Ez pedig már elég hosszú idő, úgyhogy nekiálltunk új rovosokat keresni, bejelentettük az albérletünket, mint állandó lakcím és az autónknak is kerestem többek között egy szervízt.

Nagyon rossz emlékeim vannak. Jóhiszeműen ajánlotta egy munkatárs, de nekem elég nagy csalódás volt. Valszeg az ő kocsijának mindegy, mert egy régi, jó állapotban lévő, szinte teljesen mechanikus autót vezet és ahhoz a legtöbb szaki valóban ért. Viszont én egy hibriddel érkeztem. A műhelyben nem volt emelő, nem volt külön recepció, vagy egyáltalán épület, csak begurultál rögtön a garázsműhelybe, ahol is megjelent a szaki, megtörölte az olajos kezét a nadrágjába és parolát nyújtott. Udvarias volt, kedves is, de gyanakodni kezdtem. Egy legalábbis félig elektromos autóval vajon tud mit kezdeni ez az autószervíz? Hát végül az derült ki, hogy nem. Napokig ott dekkolt az autóm, végül ki akartak cserélni egy alkatrészt, amit aztán kiderült, hogy nem tudnak, mert nincs olyan felszerelésük. Ezt mondjuk becsülettel megmondták, de engem akkorra már nagyon dühített, hogy két hete nincs autóm és kiderül, hogy még nem is lesz. Haragomban hazavittem a régi bevált szervízbe Békéscsabán, de hát ezt nem lehet minden alkalommal eljátszani.

Autószervíz keresés Pesten

A másfél év letelt, egy hosszabbított fél év is, mert kicsit megcsúsztunk a projekttel. És annyira meg voltak elégedve az eredményekkel már az elején, hogy a pesti divízióra is megbíztak ugyanezzel. Úgyhogy irány Budapest. Ez okozott némi izgalmat, mert sok barátunk élt akkor már ott és nem éreztük, hogy olyan magányosan kezdünk új életet valahol. Az albérlet áraktól ugyan dobtam egy hátast, de hát ez van sajnos, nincs nagyon mit tenni. A költözés szinte már rutinszámba ment, egész jól sikerült minden. Az elején ettől függetlenül nyűgösek voltunk, mert megint kezdhettük elölről: lakcím átjelentés, körzeti orvoshoz bejelentkezés és a többi. Na meg autószervíz. Már megint.

Azt már elhatároztam, hogy akárki akármilyen kedvesen ajánljon is egy autószervíz nevet, én csak olyan helyre megyek, ahol külön foglalkozna elektromos autókkal is. Ha azt meg tudják oldani, az én hibridem se jelenthet majd gondot. Kaptam is pár ajánlást, de őszintén szólva nagyon messze voltak.  A fene se gondolta, hogy ez a Pest ekkora! Hát háromnegyed órát ír rá az útvonaltervező, oda biztosan nem megyek. Szóval végül mégiscsak magamra maradtam az autószervíz kajtatásban. Viszont rájöttem, hogy itt annyi szerviz van, mint égen a csillag. Annyit eldöntöttem, hogy a cél egy  márkafüggetlen autószervíz Budapest táján. Márkafüggetlenként talán picit olcsóbban is megúszom olykor, és igazából mindegy, hogy körzethatáron belül vagy kívül van-e, ha egyszer húsz perc alatt megjárható. A barátnőm javasolta, hogy akkor már nézhetnék olyat, ami közel van a munkahelyemhez vagy az albérlethez, vagy max félúton, akkor igazából ment közben tehetem le a kocsit és nem külön tervezett út lesz, amikor elviszemm.

Cool mobil autószervíz Budapest 22. kerületében

A választásom a 22. kerületben a http://cool-mobil.hu/ autószervíz műhelyére esett. Jó helyen van, a honlapjuk elég meggyőző – nem az a kilencvenes évekből idemaradt dizájn – és van külön oldal az elektromos, illetve hibrid autóknak, szóval legalábbis láttak már ilyen szerkezetet. Találtam itt ott pár képet a szerviz külleméről is, azt is elég bizalomgerjesztőnek találtam. Úgyhogy nagy levegőt vettem és foglaltam időpontot.

Na ez a bizalomgerjesztő bánásmód nem tűnt el. Tök könnyen odataláltam, rendezett, tisztán tartott udvaron egy kijelölt parkolóban tudtam letenni a kocsit, aztán beslattyogtam az épületbe. Kicsit várnom kellett, mert egy előttem érkezett ügyféllel foglalkoztak épp, de legalább tudtam hallgatózni és volt időm egy első benyomásra. Egyrészt egy hatalmas üvegfalon át nézegethettem, hogy hogyan szerelik a kocsikat. Ez önmagában király, minden férfi órákig tudná nézegetni. Másfelől tetszett, hogy udvariasan, nem sürgetve bánnak az előttem levővel.

Én is sorra kerülvén elmondtam, mi a panaszom, ráadásul műszakira fel kell készíteni az autót, ezért is kerestem egy megfelelő autószervíz csapatot. Ebben ő problémát nem látott, kérdezte, hogy van-e különösebb panasz, vagy csak általánosan nézzék át? Megemlítettem, hogy az index nem ugrik magától vissza, felírta. Nagyon bírom, hogy számítógépben vezetik a dolgokat, csinált egy külön profilt a kocsinak, benne az én elérhetőségeimmel, gyakorlatilag mintha egy orvos venne fel új beteget.

A Cool-Mobil szervíz marad

Két napban egyeztünk meg, ehhez képest ár másnap hívtak, hogy sikerült hamarabb befejezni a kocsi átnézését. Az indexet ki kéne cserélni, van is alkatrészük, viszont harmincezer forint. Egyelőre abban maradtunk, hogy nem csináltatom meg, mert a műszakihoz nem kell és az is kiadás lesz. Teljesen természetesnek vették, és akkor mehetek is érte, amikor kedvem van. Úgyhogy aznap én munkából már fél úttól kocsival mentem haza. Összesen kétszer kellett autó nélkül ide oda mennem. Nagyon elégedett voltam, meg is maradtam ennél a szervíznél.