Élelmiszer házhozszállításról általában

Úgy gondolom, az élelmiszer házhozszállítás lehetősége soha nem lehetne aktuálisabb, mint napjainkban, amikor tulajdonképpen az utcára kilépni is kockázatos. A világban lassan 4-5 hónapja megjelent vírus milliók életét döntötte romokba és borította fel teljesen a megszokott csodás világunkat. Egészen elképesztő a jelenséget, akárcsak egy kicsit is külső szemmel vizsgálni. Megdöbbentő látni azt, hogy ténylegesen szinte teljesen leállt a világ egy ismeretlen vírus folytán és képtelen a továbblépésre. A mai fejlett orvostudományunk és csúcstechnológiánk képtelen szembeszállni az ismeretlen ellenséggel. Irreális, hogy egy ilyen „csúcs” világot képes lerombolni egy szimpla vírus. Elgondolkodtató, hogy az eddig megszokott valóságunk valójában nem is megszokott és nem is evidens, egy perc alatt romba dönthető és kifordítható. Milliók vesztik el a munkájukat egyik pillanatról a másikra, csak mert leáll a turizmus, ugyanakkor meg a gyógyászati boltok és az élelmiszer boltok virágzanak. Megdöbbentő fordulat. De igazából egy katasztrófa helyzetben ez várható, hiszen mire másra lenne szükség ilyen esetben, mint gyógyszerekre és élelmiszerre. Én személy szerint azt javaslom, hogy bármennyire is szükségünk van élelmiszerre, inkább válasszuk az élelmiszer házhozszállítás lehetőségét, mivel minél inkább csökkenteni érdemes az otthon elhagyásának a lehetőségét. Ez most olyan időszak, amikor az otthonunk ad nekünk egyedül menedéket, így célszerű a menedékben maradni.

Az élelmiszer házhozszállítás lehetősége

Viszonylag szerencsés helyzetben vagyunk abból a szempontból, hogy lehetőségünk adódik az online bevásárlásra már évek óta. Így nem most tesztelik az áruházak, hogy milyen kiszállítani az élelmiszereket a megrendelőknek, hanem ezt a folyamatot már évek óta kiválóan teljesítik a legnagyobb üzletláncoktól kezdve, mint a Tesco vagy az Auchan az akár már kisboltokig is, akik vállalják a környéki kiszállítást. Véleményem szerint azonban érdemesebb a kisebb cégek, boltok élelmiszer házhozszállítását kérni, ugyanis a nagyobb üzletláncok ilyen esetekben elképesztően le vannak terhelve és sajnálatos módon előfordulhat, hogy nem is tudnak időpontot adni a házhoz szállításhoz, mivel annyira túl vannak terhelve. Személyes tapasztalatból nyilatkozva egy pár napja próbáltam a Tesco oldaláról rendelni élelmiszer házhozszállítást és már áprilisra nem tudtak adni időpontot, kizárólag májusra. Így úgy látom mindenképpen érdemesebb kisebb cégeket megkeresni és velük intéztetni az adott feladatot, hiszen ők valószínűleg kevésbé leterheltek, mint a nagyobb terjedelemmel bíró és egyben ismertebb üzletláncok.

Milyen lehetőségeink vannak, ha mindenképpen az élelmiszer házhozszállítás opcióját kívánjuk választani?

Az élelmiszer házhozszállításnak is több opciója van, ugyanis természetesen a legegyszerűbb alternatívánál maradva, lehetőségünk van arra, hogy otthonról a kanapén ülve bevásároljunk minden olyan alapanyagot, amire szükségünk lehet a főzés folyamán. De emellett adódik még egy szerintem szintén jól működő lehetőség, mégpedig a készétel rendelés. Ebben az esetben lehetőségünk nyílik akár éttermekből, akár kifőzdékből, akár csak pizzázókból megrendelni a megkívánt ételt és kérni annak a házhoz szállítási lehetőségét. Amennyiben mi mégis maradnánk a saját főztünk mellett, akkor feltétlen érdemes az élelmiszer házhozszállítás lehetőségét kipróbálni, ugyanis ebben az esetben a dolgunk mindössze annyi, hogy a kiválasztott üzlet honlapján kiválasszuk a számunkra szükséges élelmiszereket és ezek után házhoz rendeljük őket, mely általában (ez természetesen minden cégnél eltérő) 48 órán belül kiszállításra kerül. Természetesen én magam nem próbáltam még minden cég házhoz szállítás szolgáltatását, így nyilván nem tudok úgy nagy általánosságban nyilatkozni, de én személy szerint a Chef Market házhozszállításával abszolút meg voltam elégedve így az említett cég szolgáltatásait mindenképpen tudom ajánlani.

A Chef Market élelmiszer házhozszállítási szolgáltatása

A Chef Market házhozszállítási alternatívájával én személy szerint abszolút meg voltam elégedve. Az ország egész területére szállítanak, a megrendeléstől mintegy 48 órán belül egészen biztosan elvégzik a megrendelés házhozszállítását. Fontos tudni, hogy a vásárlás végösszegének minimum 10 000 Ft-nak kell lennie, az adott összeg alatt nem vállalnak házhozszállítást. Érdemes megemlíteni, hogy 30 000 feletti vásárlás esetén ingyen házhozszállításra van lehetőség, ez alatt az összeg alatt 1990 Ft az élelmiszer házhozszállításnak az opciója. Én személy szerint maximálisan tudom ajánlani a Chef Market szolgáltatásait, nekem maximálisan bevált!