A Halloween nem játék

Tudom, hogy randa gonosz imperialista angolszász ünnep, de imádom a Halloweent. Valahogy a farsangi kedvesség, színes kavalkád nem hozza azt az ijesztgetős, borzongatós szexi hatást, és a busójárás is inkább borús és ijesztő, és be kell valljam perverz és pajzán, de egyelőre nem elég kiegyensúlyozott a nemi szerepek terén. Én legalábbis még nem láttam Businát vagy Busónőt, vagy hogy kellene mondani. De a Halloween az nagyon bejön. Alapból szeretek sminkelni, beöltözni és a hajamat festeni, ilyenkor pedig kapok egy jó kifogást az élettől. Legnagyobb szerencsémre a baráti köröm is hasonlóan megszállott, így amikor beköszönt a tökszezon, harminc fős nagy bulikat szoktunk rendezni, ahol a kemény mag olyan összehangolt beöltözéseket produkál, hogy az már szinte Cosplay.

Nincs is annál mesésebb, mint az Addams family Wednesday-jeként ébredni egy házibuliban a kádban. Párom abban az évben Lurch-öt alakította és imádtam. Sokan gondolják, hogy ez annyi, hogy jó előre lefoglalsz valami profi jelmezt egy kölcsönzőben, de azok általában gagyik, ami meg nem, az már olyan drága, hogy gyakorlatilag olcsóbb magadnak megcsinálni. Gyakorlatilag, amikor rákaptam még nem voltak meg a magam kis „beszállítói”. Mostanra azonban már kiterjedt ellátóim vannak szinte mindenből, akár folyékony műagyat akarsz formalinos oldatban, akár égő kénkövet.

A beöltözés kezdete

Az első pár alkalommal még boszorkány voltam vagy szexi ápolónő, de a Halloween igazi sava borsa az ijesztő és szexi kombinációjában rejlik. Nem emlékszem már, hogy vámpír, vagy démon volt a jelmezterv, mindenesetre tartozott hozzá fűző, egy térdig érő csizma és egy gyönyörű nyakék. Olyan laza kontyot találtam, hogy bármelyik viktoriánus asszony megirigyelte volna a dizájnt és két hétvégén át gyakoroltam, hogy meg is tudjam csinálni magamnak. Nem volt egyszerű. Szereztem sejtelmes szatén kesztyűt – csipkekesztyűkből azóta kisebb gyűjteményem van – több sminket kipróbáltam, de valami még hiányzott. Ahogy belenéztem a tükörbe a nagyjából kész hajjal, a száradó sminkkkel, rá is jöttem, mi az. Kontaktlencsét akarok!

Az első alkalommal még nem jutott idejében eszembe. Ugyanis én ezt úgy képzeltem el, mint ahogy művér kapszulát vesz az ember: bemész, megveszed, használod. Felmentem a netre, eljutottam az eOptika színes kontaktlencse webáruház oldalára és olyan dolgokat kérdezett a rendszer, hogy rájöttem: nem, ez nem ilyen egyszerű. A kontaktlencse, akár átlátszó, akár dioptriás, akár vadmacska pupillát kölcsönöz neked, kontaktlencse és van némi szabály arra vonatkozólag, hogy hogyan is lehet hozzájutni.

A színes kontaktlencse

Minden zöldfülűnek ajánlom tehát figyelmébe a következőket, amiket én is az eoptika webáruház szemésznőjétől tudtam meg. A színes kontaktlencse is olyan eszköz, amit a szemedbe raksz, tehát jobb, ha először szemész nézi meg, minden rendben van-e. Nincs-e mondjuk fertőzés a szemeden, ami miatt veszélyes lenne. Illetve a szem ugyanúgy, mint a mell, ilyen olyan méretű, szélességű, van személyenként változó nedvességtartalma, nyomása, mittoménmije. Ezekből legalábbis a méret, meg a dőlésszög szükséges ismeret ahhoz, hogy kényelmes lencsét szerezz magadnak.

Természetesen fogsz olyat találnia neten, ahol ezek a kérdések nem hangzanak el. Lesz olyan bolt is, ahol egyen kontaktlencsék várják becsomagolva, hogy vegye vigye, aki akarja. Ne vegyél ilyen helyen lencsét. Orvosilag az az indok, hogyha túl szűk a lencse a szemedre és egy átbulizott éjszaka után a túlerőltetett száraz szemedről nem tudod levenni, akkor egyrészt addig kaparod, amíg megsebzed magad, vagy rosszabb esetben egyáltalán nem tudod leszedni és irány a szemsebészet. Fincsin hangzik, nemde? Ha túl nagy a lencse – ami ilyen esetekben valószínűbb – akkor inkább esztétikai gondok merülnek fel. Ugyanis nem rögzül eléggé a szemeden és bármi hirtelenebb szemmozdulatra „lefolyik” a pupillád elől. Elfordítod a fejed? Addig kilátszik a saját szemed és lemaradva megy utána a Sauron szemed.. ciki. Rosszabb termékek ráadásul nem is fedik el rendesen a színt. Kicsit olyan ez, mint a hajfestés, ha fekete a hajad, akarhatsz te szőke lenni, de akkor nem szőke színezőt kell rákenned. Itt minél sötétebb a szem, annál fontosabb, hogy milyen minőségű a lencse.

Színes lencse MLM

Mint említettem volt a társaságom ugyanolyan fanatikus, mint én. Amikor aztán egy alkalommal megjelentem, mint vámpír egy eOptika lencsével, elszabadult a pokol. Egyrészt bezsebeltem minden dicséretet és aznap szinte csak erről beszéltem és adtam önjelölt felvilágosításokat – juteszembe: nem, nem adjuk kölcsön a lencsét, mert egyedi minden ember mérete és kb annyira higiénikus, mintha ugyanazt a tamponon osztoznátok.. Azonban a rákövetkező évtől egyre többen csatlakoztak a színes kontaktlencsés beöltözésekhez, sőt egyszer kétszer csajokkal csak a hecc kedvéért néha lila szemmel mentünk bulizni. Kialakult egy tábor, akikkel mára már közösen rendelünk színes kontaktlencsét – mind az én eOptika felhasználómmal, mert nekem már járnak hűségpontok. Úgyhogy lassan úgy működik ez, mint valami multi level marketing.