Bummm

Ahol a hírek nagy bumn

Etikett címke

Etikett címke alkalmazásának végtelen lehetőségei

A mindennapokban gyakran találkozhatunk kisméretű információközlő felületekkel, amiknek nem tulajdonítunk komolyabb jelentőséget. Az etikett címke az üzleti élet számos területén elengedhetetlen szerepet tölt be. Legyen szó termékmegjelölésről, árazásról, vonalkódokról a címkéket sokoldalúságuk és alkalmazkodó képességük teszi nélkülözhetetlenné. De milyen típusokban érhető el az etikett címke és mire használható?
Etikett címke típusok és alkalmazásuk

Öntapadós etikett címke: Az öntapadós címkék a leggyakoribb típusú etikettek, melyek szinte minden terméken megtalálhatók. Rugalmasságuknak köszönhetően különféle felületekre kerülhet fel, legyen az papír, műanyag, üveg vagy fém. Ideálisak termékinformációk, márkajelzések, valamint lejárati dátumok megjelenítésére.
Hőre érzékeny etikett címke: A hőre érzékeny (thermal) címkék különösen a kiskereskedelem és logisztika területén népszerűek. Szállítási címkézésre, árazásra és raktározási információk nyilvántartására használják. Előnyük, hogy nem igényelnek tintát, a nyomtatás a hő hatására jön létre, így költséghatékony megoldást kínálnak.


Biztonsági címkék: A biztonsági etikett címke kifejezetten a hamisítás elleni védelemre és a termék eredetiségének biztosítására szolgálnak. Ezek olyan speciális anyagokból készülnek, amik szándékos rongáláskor nyilvánvaló nyomot hagynak, így megnehezítik az illetéktelen felhasználást és az átcsomagolást.

Miből készülhet az etikett címke?
A legtöbb esetben papír alapanyagból történik a gyártás, de az etikett címke készülhet még műanyagból (PE, PP, PVC, PET) és egyéb speciális összetevőből, mint a fém, textil, karton.

Vélemény, hozzászólás?