Bummm

Ahol a hírek nagy bumn

Dobrády Ákos berobbant a gyerekbizniszbe

Kicsi Gesztenye Klub címen indít gyerekprodukciót a Minimax. A produkciót pedig nem más hívta életre, mint Dobrády Ákos, a szinte kultikussá vált dal szerzője.

Az egyik budai ágymoziban tartott vetítésen számos hazai híresség és gyermekeik vettek részt. Köztük volt az artista, Rippel Ferenc, aki kisfiával, Herkulessel érkezett mesét nézni.

– Pont abban a korban van Herki, ami minden neurogenetikus szerint az agyi kapacitásnak a szivacs időszaka. Amit ő ilyenkor lát, hall és tapasztal, az beég a RAM-ba. Azt vettem észre, hogy ebben a mesében is, amit Ákosék idevarázsoltak, van egy jó tanító rész. Én nagyon szeretem azokat a meséket, amik számolni, énekelni és együtt mozogni tanítanak – mesélte a vetítés után az artista, aki hozzátette, kisfia már jelezte is neki, hogy ezt a mesét majd nézni szeretné.

Vincze Ottó, válogatott labdarúgó az egész családját elvitte a rendezvényre, sőt, náluk családi vonatkozása is van a dolognak, ugyanis Liza, a mese főszereplője, Vincze Ottó unokahúga és egyben keresztlánya.

– Nagyon büszkék vagyunk rá, és elhoztuk a legkisebb Vinczét, Boldizsárt is. Kiskora ellenére végig türelmes volt és élvezte az előadást, úgyhogy jó érzés itt lenni. 

Ganxsta Zolee annak örült a legjobban, hogy ágyban mozizhat, ilyesmiről előtte még nem is hallott. Azt is elárulta, hogy imádja a rajzfilmeket, néha jobban, mint a lánya.

– Én jobban bambulok, mint ő. Van olyan, hogy ő szól rám, hogy “apa, indulni kéne”, én pedig még nézném tovább a mesét. Azt tehát biztosan állíthatom, hogy Ganxsta Zolee imádja a meséket, mert megmaradt gyereknek – állítja magáról a rapper.

A mese alkotója, Dobrády Ákos pedig elmondta, másfél évet dolgoztak azon, hogy a produkciót végül bemutathassák.

 Eredetileg a Kicsi gesztenye egy gyerekdalnak indult, amit felkérésre írtam, de addig jutottam, hogy “barna a szeme”. Végül a TNT lemezen jelent meg, felnőtt dalként továbbírva. Ennek a dalnak köszönhetően szólítanak az utcán 12 éve kicsi gesztenyének. Ezt megelégeltem, és úgy döntöttem, keltsük ezt a karaktert végre életre, és kezdjenek el arra fókuszálni az emberek – mesélte az énekes, aki másfél éve napi tizenkét órát dolgozott azért, hogy ez a mese létrejöhessen a gyermekeknek.

Nem Dobrády Ákos az egyetlen, aki gyerekprodukcióval áll elő.

Az utóbbi időben mintha a tévék is egyre több energiát áldoznának hasonló ötletekre, bár gyerekműsorokra mindig is volt példa. Ahogy egész estére rajzfilmekre is, amik nem véletlenül olyan sikeresek, hiszen családi programokról van szó, nem ültetheti be senki egyedül a gyerekét a moziterembe. Ezáltal pedig minimum egy fővel nő a fogyasztók száma.

Vélemény, hozzászólás?