Bummm

Ahol a hírek nagy bumn

Kevin Levrone – a teljes sztori, röviden:

Kevin Mark Levrone (1964. július 16. –) amerikai IFBB professzionális testépítő , IFBB Hírességek Csarnokának tagja és zenész. Profi karrierje során Levrone 68 IFBB Professional versenyen vett részt. Az 1990-es évek egyik legjobb testépítőjének tartották, annak ellenére, hogy soha nem nyerte meg a Mr. Olympia címet, 20 profi show-t nyert meg három amatőr győzelemmel.

Kevin Levrone egy volt profi testépítő és fitness modell, aki aktív karrierjét az 1990-es és 2000-es években élte. A táplálékkiegészítők a testépítők és fitness modell számára kulcsfontosságú szerepet játszanak az edzések során, izomépítésben és teljesítményoptimalizálásban.

Kevin Levrone ismert volt az intenzív edzéseiért és a testformáló célokért, és a táplálékkiegészítőket használt a testépítő versenyekre való felkészülés és az eredmények elérésének támogatása érdekében.

A táplálékkiegészítők között olyan termékek találhatók,

mint fehérjeporták, aminosavak, kreatin, vitaminok és ásványi anyagok. Ezek segíthetnek az edzések utáni regenerációban, az izomnövekedés támogatásában, az energiaellátásban és a szervezet általános egészségének fenntartásában.

IFBB-profiként a legtöbb győzelem rekordját tartotta egészen 2001-ig, amikor Vince Taylor megnyerte a 21. profi győzelmét, és megszerezte a Masters Olympia címet. Ronnie Coleman állította be az új rekordot 2004-ben, és ezt a rekordot végül Dexter Jackson döntötte meg.

Edzés és verseny

Levrone 1991-ben kezdte professzionális IFBB pályafutását, miután első helyen végzett az NPC döntőjében. Miután 1992-ben 2. helyezést ért el az 1992-es Mr. Olympia versenyen, 1993 februárjában súlyos sérülést szenvedett, 600 font fekvenyomás közben teljesen elszakadt a kisebb-nagyobb mellkasa, és műtétre volt szüksége.

Két műtétje volt, az első 8 órán át tartott, majd gyógyulása közben fertőzést kapott, és egy második műtétre volt szüksége. Akkoriban mindenki azt hitte, hogy Levrone pályafutása véget ért. Mégis, már nyolc héttel később sikerült versenyformában lenni, és az 1994-es Mr. Olympián, és 3. helyezett lett.

A Mr. Olympián négyszer 2. helyezést ért el – 1992-ben és 1995-ben Dorian Yates (hatszoros győztes), 2000-ben és 2002-ben Ronnie Coleman (nyolcszoros győztes) mögött. Ez a legtöbb Mr. Olympia győzelem nélküli másodperc rekordja.

Amikor 2003-ban abbahagyta a versenyzést, Levrone hivatalosan nem jelentette be visszavonulását; ezt úgy magyarázta, hogy soha nem gondolt nyugdíjba, hanem úgy döntött, hogy valami mást csinál, és más kihívásokat keres.

Annak ellenére, hogy 2003 óta jó egy évtizede távol volt a versenytől, Kevin 2016 májusában hivatalosan bejelentette, hogy különleges meghívásra ismét visszatér, hogy profi szinten versenyezzen a Mr. Olympia versenyen;

51 évesen valóban benevezett a 2016-os Mr. Olympia versenyre, és mindössze öt hónapos felkészüléssel 17. helyezést ért el.

2018-ban, az Arnold Classic Australia versenyen való részvétel előtt, Levrone bejelentette, hogy ez lesz az utolsó versenye; a 14-es mezőnyből a 13. helyezést érte el. Sokan úgy vélik, hogy javult a 2016-os Mr Olympia állapota, de még mindig messze volt attól az állapottól, amely a 90-es években és a 2000-es évek elején nagy hírnévvé tette a testépítésben.

Levrone 13 Mr. Olympia versenyen kvalifikálta magát

Négyszer 2. helyezést ért el, egyszer 1995-ben debütált az Olimpián Dorian Yates előtt.

Népszerűségének és közeli híveinek köszönhetően megkapta a koronázatlan Mr.Olympia címet. Levrone-t dicsérték azért, mert képes gyorsan edzeni a versenyekre, nem pedig egész éven át. Ezt a tényt gyakran annak tulajdonítják, hogy miért tudott visszatérni a 2016-os Mr. Olympia versenyre. Annak ellenére, hogy Levrone nem először került a top 10-be, mindössze 5 hónap alatt hozta magát versenyformába. A 2016-os Mr. Olympia verseny után Levrone elárulta, hogy a mellkasi és térdsérülései ellenére edzett.

Szakmai karrier után

Versenyzői pályafutása befejezése óta Levrone szívesen űz más sportokat is, mint például a tenisz és a golf. Több filmben is szerepelt, és zenész is. 2016 elején kiadott egy online képzési platformot TeamLevrone.com néven. 2015-ben kiadott egy kiegészítő sorozatot „Kevin Levrone Signature Series” néven.

Vélemény, hozzászólás?