Bummm

Ahol a hírek nagy bumn

Külföldi lapok: a magyarok szenzációs győzelmet arattak, sokkolták az osztrákokat

Egészen konkrétan ezt egy német újság írta, de minden sajtóorgánum a magyar válogatott visszatéréséről ír.

Álom vált valóra a magyar fociszurkolók számára, amikor a válogatott tegnap 2-0-ra verte az osztrák válogatotttat. A magyar nézők és médiumok érthetően a csapatot éltetik, de a külföldi sajtó is fejet hajtott a válogatott teljesítménye előtt.

A DailyMail óriási megleptésgyőzelemről ír, és Szalai elképesztő lövését dícsérik. A lap külön cikket szentelt Király Gábornak is, és óriási tisztelettel írnak a 40 éves játékos teljesítményéről.

A BBC-n szintén elalélva írnak a csapat játékáról, és Hungarian helyett nagybetűs “Magyarnak” írják az ünneplő rajongókat.

Ők egyébként arról is beszámoltak, ami tegnap a fővárosban volt tapasztalható: Magyarország láthatóan őrületes ünneplésbe kezdett a győzelem láttán, gyakorlatilag egész Budapest tombolt.

A német Kicker nem foglalkozik az osztrákokkal, a magyar válogatott nagy visszatéréséről ír, és leszögezi: a magyarok szenzációs győzelmet arattak, sokkolták az osztrákokat. A szaklap szerint egyedül Alaba hozta a formáját az osztrák a csapatban.

A Guardianben arról írnak, hogy bár Szalai nem nevezhető kifejezetten eredményes játékosnak, hiszen 2014 októbere óta nem lőtt gólt bajnokságon, amikor igazán kellett neki, akkor betalált. Azt mondják, ez a kezdés

A Mirror is csodálattal írt a meccsről. Azt mondják Király Gábor bebizonyította, hogy öreg kapus nem vén kapus, és az egész Európa Bajnokság eddigi legnagyobb meglepetésének nevezik a magyarok győzelmét.

Rémálomról ír a Die Presse, a Kronen Zeitung szerint botrány, hogy kiállították Dragovicot. A Kurier komor jövőt fest, amikor arról ír, hogy az osztrákoknak az első meccsen elszenvedett vereség után óriási nyomás alatt kell játszaniuk a portugálok ellen a továbbjutásért.

Vélemény, hozzászólás?